CCTV ÇÖZÜMLERİMİZ

İzlemek istediğiniz alanlara yerleştireceğiniz ve yapılan keşif sonucunda uygun özellikli kameralar ile ortamı kontrol altına alan sistemlerdir. Günümüzde video ile gözetim en değerli korunma, güvenlik ve yönetim aracı haline gelmiştir. Ev, işyeri, fabrika, sanayi tesisleri, üretim alanlarındaki faaliyetleri izlemek, takip ve kontrol altında tutmak için temin edilir.

SANTRAL ÇÖZÜMLERİMİZ

İşletmelerde çalışanların kendi aralarında iletişiminin sağlanması ve dışarıdan arayan kişilerin görüşmek istediği kişiler ile kısa sürede irtibat kurabilmesi için telefon santralleri kullanılır.

Telefon santrallerinde sesli karşılama sistemi ile dışarıdan arayan kişilerin dahili numara tuşlayarak sekretere bağlanmadan aradıkları kişiye ulaşmaları sağlanır ve arayan kişileri yönlendirerek işlemlerin hızlanmasını sağlar. Telefon santrallerindeki bekleme müzikleri isteğe göre değiştirilebilir veya radyo yayınları verilebilir.

Telefon santrallerine uyumlu kontrol programları kullanılarak abonelerin nereleri aradıkları ne kadar görüştükleri, ücretleri ve arama istatistikleri tutulabilir.

Telefon santrallerinde diafon özellikleri de bulunmaktadır bu sayede kapıya gelen bir kişi zile bastığında sekreterin telefonu çalar sekreter gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra telefon üzerinden kapıyı açabilir. Dahili abonelere yetki kısıtlaması yapılarak dışarı aramaları kısıtlanabilir belirli numaraları arayabilmeleri sağlanabilir. Telefon santrallerine FCT (GSM telefonu) cihazı takılarak aramaları en ucuz yönden yapılması sağlanabilir. IP telefon santralleri kullanılarak şirketlerin şubeleri arasında internet üzerinden ücret ödemeden normal telefon görüşmeleri yapması sağlanabilir.

YANGIN ÇÖZÜMLERİMİZ

Yangın alarm sistemleri iki kategoride toplanır. Konvansiyonel Yangın alarm sistemleri ve Adresli Yangın alarm sistemleridir. Konvansiyonel sistem daha çok küçük yangın alarm sistemlerinde tercih edilir.

Zone (Bölge) mantığı ile çalışır. Adresli sistemler daha çok, büyük yangın alarm sistemlerinde tercih edilir. Adresli sistemlerde alarmın geldiği nokta tam olarak tespit edilebilir.

Yangın alarm sistemlerinde duman dedektörleri, ısı artış dedektörleri, gaz dedektörleri, flame (alev) dedektörleri vb. dedektörler kullanılır. Sisteme ex-proof dedektörler bağlanarak tehlikeli (gaz sızıntısı olabilecek) ortamlarda çalışabilirler. Sisteme takılan yangın butonları vasıtası ile yangın durumunda herkesin haberdar edilmesi sağlanır.

Acil yönlendirme ışıkları sayesinde herhangi bir durumda insanların ortamı en kısa ve güvenli bir şekilde terk etmeleri için yönlendirilirler. Otomatik yangın söndürme sistemlerine bağlanabilir bilgisayar ortamında gözlem ve müdahale sağlanabilir. Yangın alarm bakımı zamanla oluşan nem, toz ve kirlenmeden dolayı yapılmaktadır. Yılda en az 2 kez yangın bakımı yapılması arıza olasılığını asgari düzeye indirir.

ACİL ANONS VE SESLENDİRME ÇÖZÜMLERİMİZ

Seslenmenin yetersiz kaldığı alanlarda, acil durumlarda bina tahliyesine yardımcı olmak için tasarlanmaktadır. Acil anons kullanım alanları; yangın, doğal afetler (ses, kasırga, fırtına), tehlikeli maddeler (patlayıcı madde, biyolojik madde, kimyasal madde) dir. Seslendirme ve anons sistemleri; hastane, okul, süpermarket, dinlenme tesisi, otel, iş merkezi ve fabrika gibi yerlerde müzik yayını, anons, acil durum bildirimi ve reklam gibi faaliyetler için kullanılırlar. İyi tesis edilen bir seslendirme sisteminde ses her noktada aynı seviyede duyulur.